Görög gyros pita recept
HOZZÁVALÓK (6 DARAB PITÁHOZ):
- 350 g liszt
- 140 ml tej
- 100 ml víz
- 1 ek oliva olaj
- 30 g élesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
ELKÉSZÍTÉSE:
1. Futtasd fel az élesztőt langyos tejben, amihez hozzáadtad a cukrot, kb. 10 perc alatt.
2. Tedd egy tálba a lisztet, a vizet, a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt, majd gyúrd alaposan össze. Takard le a tálat és keleszd meleg helyen kb. 1 órán keresztül, míg a duplájára nem nő.
3. Gyúrd át a pita tésztát, és oszd 6 db kb. 100 g-os darabra. Formázz belőlük gombócokat, majd nyújtsd őket lapos korongokká.
4.Forró serpenyőben süsd (de nem teljes lángon). Mindkét oldalát ecsettel olajozd be. kb 1 perc kell mindkét oldalnak.
A Félvér szakács titkos összetevője: