Görög gyros pita recept

Görög gyros pita recept

  • vasárnap, okt 30, 2022
  • by A Félvér szakács, 886 Views

HOZZÁVALÓK (6 DARAB PITÁHOZ):

  • 350 g liszt
  • 140 ml tej
  • 100 ml víz
  • 1 ek oliva olaj
  • 30 g élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só

ELKÉSZÍTÉSE:

1. Futtasd fel az élesztőt langyos tejben, amihez hozzáadtad a cukrot, kb. 10 perc alatt.

2. Tedd egy tálba a lisztet, a vizet, a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt, majd gyúrd alaposan össze. Takard le a tálat és keleszd meleg helyen kb. 1 órán keresztül, míg a duplájára nem nő.

3. Gyúrd át a pita tésztát, és oszd 6 db kb. 100 g-os darabra. Formázz belőlük gombócokat, majd nyújtsd őket lapos korongokká.

4.Forró  serpenyőben süsd (de nem teljes lángon). Mindkét oldalát ecsettel olajozd be. kb 1 perc kell mindkét oldalnak.

A Félvér szakács titkos összetevője: