Hamburgerzsömle (buci) 2.

Hamburgerzsömle (buci) 2.

  • szombat, aug 14, 2021
  • by A Félvér szakács, 377 Views

Alapanyagok:
Tangzhong:

50 gramm liszt
1,5 dl tej
Tészta:

tangzhong
1,5 dl tej
1 evőkanál cukor
450 gramm liszt
7 gramm porélesztő
1 teáskanál só
fél dl olaj
a kenéshez egy tojás sárgája egy pici vízzel felverve

Először a tangzhongot készítem el: egy kis lábosban csomómentesre keverem a lisztet a tejjel, és nagyon alacsony lángon felmelegítem (akinek van hőmérője: 60 fok az ideális). Amikor éppen elkezd sűrűsödni, leveszem a tűzről, és egy nagy tálba kaparom, hagyom langyosra hűlni. Hozzáadom a hideg tejmaradékot, az élesztőt, a cukrot, a maradék lisztet és a sót. Lágy, de remélhetőleg nem ragacsos tésztát dagasztok belőle, majd ha összeállt, az olajat is belegyúrom – egészen addig, míg mindet fel nem veszi. Letakarva kelesztem egy órán át, langyos helyen, majd bucikra osztom. Én nyolc részre osztottam, ezek nem túl nagyok, ha valaki az óriáshamburgerre hajt, ossza csak hat darabra. Sütőpapíros tepsire teszem a bucikat. Letakarva újrakelesztem őket minimum 30 percig, vagy míg kb. a kétszeresükre duzzadnak. Ekkor lekenem őket egy tojás sárgájával, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt aranyszínűre sütöm őket.