Görög halsaláta recept

Görög halsaláta recept

  • vasárnap, febr 23, 2020
  • by A Félvér szakács, 837 Views

Görög halsaláta hozzávalók:

0,5 kg vörös hagyma

0,5 kg sárgarépa

1 kg hal (pangasius vagy alaszkai tőkehalfilé)

2 nagy paradicsom püré konzerv

só, bors

Görög halsaláta elkészítése:

Hagymát apróra vágjuk és megdinsztelük.

Sárgarépát szintén apróra vágjuk és megdinszetljük.

Halat besózzuk, bepanírozzuk, majd olajban kisütjük.

A kisült halat centis darabokra vágjuk. Összeforgatjuk a dinsztelt hagymával répával és paradicsom pürével.

Sóval borssal ízesítjük.

A Félvér szakács titkos összetevője:

Pangasiussal lágyabb lesz, alaszkai halfilével kicsit szárazabb, ahhoz lehet több paradicsom püré kell.

Alapvetően a karácsony után megmaradt hal (szálkátlan filé) felhasználására szolgált.

Lengyelországban előszeretettel fogyasztják.