Csokis-Kakaós Muffin recept

Csokis-Kakaós Muffin recept

  • szombat, szept 28, 2019
  • by A Félvér szakács, 941 Views

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • ½ bögre olaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 g kakaópor

Elkészítése:

Hozzávalókat mind összeöntjük egy nagyobb edénybe. Kézi robotgéppel 2 perc alatt összekeverjük az egészet. Enyhén folyós masszát kapunk.

A papír muffin formákat belehelyezzük a muffin sütőformába.

Minden egyes formába 1 nagy púpos evőkanál muffin tésztát teszünk. (kb a forma 2/3-a)

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük.

Ízesítéshez

Ízesítéshez az alábbiakat is használhatjuk, ha nem kakaóval készítjük

  • gyümölcs + gyümölcs leve + rum (v. aroma)
  • kókuszreszelék
  • mézeskalács fűszer
  • csokidarabok

A Félvér szakács titkos összetevője:

Én a húsvétról, mikulásról megmaradt csokikat is fel szoktam használni. Egy adagba kb 2 mikulás vagy nyúl simán elfér. Apróra kell törni őket kézzel vagy húsklopfolóval. Ilyenkor a muffin belsejében a csoki megolvad, olvadtabb lesz mint a megsült tészta. Kicsit olyan lesz mint a brownie.

Várjuk meg amíg kihűl, akkor tudjuk leszedni róla könnyen a papírformát. Ha nagyon meleg, akkor könnyen szétesik a muffin és hozzátapad a papírhoz. Különösen ott ahol csoki van ami még folyós…