Csokis-Kakaós Muffin recept
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- ½ bögre olaj
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 50 g kakaópor
Elkészítése:
Hozzávalókat mind összeöntjük egy nagyobb edénybe. Kézi robotgéppel 2 perc alatt összekeverjük az egészet. Enyhén folyós masszát kapunk.
A papír muffin formákat belehelyezzük a muffin sütőformába.
Minden egyes formába 1 nagy púpos evőkanál muffin tésztát teszünk. (kb a forma 2/3-a)
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük.
Ízesítéshez
Ízesítéshez az alábbiakat is használhatjuk, ha nem kakaóval készítjük
- gyümölcs + gyümölcs leve + rum (v. aroma)
- kókuszreszelék
- mézeskalács fűszer
- csokidarabok
A Félvér szakács titkos összetevője:
Én a húsvétról, mikulásról megmaradt csokikat is fel szoktam használni. Egy adagba kb 2 mikulás vagy nyúl simán elfér. Apróra kell törni őket kézzel vagy húsklopfolóval. Ilyenkor a muffin belsejében a csoki megolvad, olvadtabb lesz mint a megsült tészta. Kicsit olyan lesz mint a brownie.
Várjuk meg amíg kihűl, akkor tudjuk leszedni róla könnyen a papírformát. Ha nagyon meleg, akkor könnyen szétesik a muffin és hozzátapad a papírhoz. Különösen ott ahol csoki van ami még folyós…