Cubano szendvics recept
A sült sertéshúshoz
- 1 narancsból nyert narancshéj
- 2 lime-ból nyert limelé
- 2 narancsból nyert narancslé
- 1 csokor koriander/petrezselyem
- 0.25 csokor menta
- 1 evőkanál szárított oregano
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- ½ teáskanál chilipaprika
- 1 evőkanál barnacukor
- 1.5 kg sertéslapocka
Bagett (ha mi szeretnénk elkészíteni)
- 50 dkg liszt
- Fél élesztő (25 dkg)
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál olaj
- 2,5 dl tej
- 1 teáskanál cukor (az élesztő felfuttatásához)
A szendvicshez
- 25 dkg bagett (francia, vagy más puha fajta)
- 6 teáskanál mustár
- 4 dkg vaj
- 10 dkg sonka (főtt fajta, füstölt)
- 12 dkg sajt (kb 6 szelet trappista vagy eidami)
- 6 közepes db csemegeuborka
- 10 dkg sertéshús (vékonyra szeletelve a sült húsból)
Elkészítés:
Fentiekből, kinek milyen az izlése annyit tesz bele…
Bagettet kettévágjuk. Kívül belül mindkét felét megvajazzuk. Belekenjük a mustárt mindkét oldalára belülre.
Szerintem ebben a sorrendben érdemes megpakolni. De akkor jó vékonyan szeletelve mindent (hiszen duplán kerül bele) a hús kivételével.
Alulról:
- Sajt
- Sonka
- Uborka
- HÚS
- Sonka
- Sajt
Vagy (ekkor normális méretben szeletelve):
- Uborka
- Sonka
- HÚS
- Sajt
Jó magas lesz így lehet az első pár alkalommal szét fog csúszni sütéskor. Ügyesen kell a sütővel összenyomni!!!
Addig sütjük amíg nem azt nem látjuk, hogy a sajt kezd belőle kifolyni.
A Félvér szakács titkos összetevője:
Füstölt sonka, vagy füstölt sajt az inyenceknek.