
Egyszerű házi juhtúrós körözött recept
Hozzávalók:
- 250 g tehéntúró
- 250 g brindza (juhtúró)
- 5 tk őrölt pirospaprika
- 2 tk őrölt kömény
- bors izlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek tejföl
- 70 g vaj
-
1 közepes fej lila hagyma
Ekészítése:
Bár a körözött tényleg mindenhol másként készül, szerintem nem hiányozhat belőle a jó minőségű juhtúró, ráadásul én sokkal szeretem.
A lila hagymát apró kockákra vágjuk. A túrót és juhtúrót egy tálba rakjuk, kicsit összetörjük, majd belekeverjük a pirospaprikát, az őrölt köményt, (a borsot), a zúzott fokhagymát és a tejfölt, és alaposan elkeverjük. A vajat a mikróban megolvasztjuk, és szintén a túrós keverékhez adjuk, végül a hagymát is belekeverjük. Megkóstoljuk, és maximum kicsit sózzuk, mert a juhtúró is elég sós. Amennyiben nem elég sós a körözöttünk, utánasózunk. Friss kenyérrel tálaljuk.
A Félvér szakács titkos összetevője: