Tiramisu recept

Tiramisu recept

  • péntek, nov 9, 2018
  • by A Félvér szakács, 643 Views

Hozzávalók

Tészta:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 4  evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál vaniliáscukor
  • 2 evőkanál rum (vagy amoreto likőr)
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 2,5 dl kávé
  • 2 dkg rendes kakaópor
  • Babapiskóta

Elkészítése:

Tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől és a cukorral, 1 evőkanál rummal és 1 kávéskanál rumaromával együtt kézi mixerrel jól kikeverjük.

Végén hozzáadjuk a mascarponét is. Simára keverjük.

Tojás fehérjét külön (csipetnyi sóval) keményre verjük kézi mixerrel.

Kivert fehérjét óvatosan belekeverjük a mascarponés krémbe. Nem mixerrel, lapáttal keverjük, hogy a hab ne törjön össze teljesen.

Laza kávét készítünk, abba is rakunk 1 evőkanál rumot.

Babapiskóta csomagot kétfelé osztjuk.

Edényünk alját kirakjuk babapiskótával. Úgy helyezzük el, hogy előtte félig belemártjuk a kávéba. Azért nem teljesen mert akkor elázik nagyon.

Ráhelyezzük a mascarpone hab felét.

Még egy kávéba mártott piskóta réteg jön.

Tetejére rakjuk a maradék mascarpone habot.

Tálalás előtt kis lyukú szűrőbe rakjuk a kakaóport és annak segítségével a tiramisu tetejét megszórjuk.

A Félvér szakács titkos összetevője:

Sokan Amoretto likőrrel csinálják, de nekem attól túl erős (marcipános) aromája lesz.

A Rum mellett (ha csak olcsóbb rumunk van) nem árt egy kis rum aroma, mert nagyon jó illatot és aromát biztosít.

Ha nincs rumunk, akkor csak a rumaroma is jó és fordítva, nekem a kombináció jött be.