Vadas recept

Vadas recept

  • hétfő, jún 18, 2018
  • by A Félvér szakács, 768 Views

Hozzávalók

1 kg hús (Marha, pulykacomb, csirkemell)

Páclé:

  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • ¼ zeller
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3-4 Borókabogyó
  • 1 kk Szemesbors
  • 2 babérlevél
  • 2 karika citrom
  • 1 tk só

Elkészítése:

Zöldségeket felkarikázzuk, hagymát apróra vágjuk. Fűszereket sót hozzáadjuk. 1 l vízzel felöntjük, felforraljuk.

Ha kicsit meghült a húsra öntjük. Legalább egy órát, de inkább 1 estét álljon a pácban.

Húsokat szeletekre vágjuk, magas hőmérsékletek kicsit megpirítjuk, hogy kérget kapjon.

Zöldséggel és a páclé egy részével puhára párolni.

Ha a hús megfőtt, kivesszük.

Zöldségeket zsírjára lesütjük, utána krumplinyomóval összetörjük. (Nem daráljuk!)

Zöldséghez adunk

  • 1 ek liszt
  • 1 ek mustár
  • 1 ek cukor

Lesütjük, mintha rántást készítenénk.

Maradék lével felönteni.

Kevés tejföllel ízlés szerint ízesíteni.

A Félvér szakács titkos összetevője:

Szalonna bőrkét is tehetünk bele, hogy jobb íze legyen.