Vadas recept
Hozzávalók
1 kg hús (Marha, pulykacomb, csirkemell)
Páclé:
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- ¼ zeller
- 1 nagy vöröshagyma
- 3-4 Borókabogyó
- 1 kk Szemesbors
- 2 babérlevél
- 2 karika citrom
- 1 tk só
Elkészítése:
Zöldségeket felkarikázzuk, hagymát apróra vágjuk. Fűszereket sót hozzáadjuk. 1 l vízzel felöntjük, felforraljuk.
Ha kicsit meghült a húsra öntjük. Legalább egy órát, de inkább 1 estét álljon a pácban.
Húsokat szeletekre vágjuk, magas hőmérsékletek kicsit megpirítjuk, hogy kérget kapjon.
Zöldséggel és a páclé egy részével puhára párolni.
Ha a hús megfőtt, kivesszük.
Zöldségeket zsírjára lesütjük, utána krumplinyomóval összetörjük. (Nem daráljuk!)
Zöldséghez adunk
- 1 ek liszt
- 1 ek mustár
- 1 ek cukor
Lesütjük, mintha rántást készítenénk.
Maradék lével felönteni.
Kevés tejföllel ízlés szerint ízesíteni.
A Félvér szakács titkos összetevője:
Szalonna bőrkét is tehetünk bele, hogy jobb íze legyen.