Vaníliás meggyes habos élvezet (Vaníliás krémes) recept
Hozzávalók
Vanília krém:
- 2 csomag vaníliás puding
- 8 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag (vagy teáskanál) vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 1 vaníliarúd (opcionálisan)
Meggykrém:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 3 evőkanál búzadara
- 3 evőkanál kristálycukor (vagy barna cukor)
Tejszínhab:
- fél liter tejszínhab
- 2 csomag (vagy teáskanál) vaníliás cukor
Tészta
- 2 csomag leveles tészta (bolti, tekercs)
Elkészítése:
Tészta:
Az egyik tésztát kinyújtjuk és egy sütőtepsi tetején egyben megsütjük. (azért a tetején, mert tepsiből nehéz lenne kivenni)
A másik tésztát kinyújtjuk és kisebb téglalapokra vágjuk és úgy sütjük meg a sütőtepsi tetején. (4×8 db kis lapra szoktuk vágni)
Sütés elött a lapokat megszurkáljuk, hogy ne púposodjanak fel nagyon (de ezt nem mindig sikerül, valszeg a tésztán múlik…)
Meggykrém:
A meggybefőtt levét leszűrjük, kisebb edényben el kezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a cukrot és a búzadarát. Forraljuk és besűrítjük. A végén a meggydarabokat is hozzáadjuk. Kicsit hagyjuk kihűlni és langyosan az alsó tésztára kenjük.
Vaníliás krém
A tejben megfőzzük a puding porokat, cukrot és ha van akkor +1 vaníliarúd kikapart magjait. Állandó keverés mellett keményre főzzük a pudingot.
Ezt is hagyjuk kicsit kihűlni. Ha langyos akkor a korábban felolvasztott margarint hozzákeverjük. Langyosan a meggykrém tetejére kenjük.
Tejszínhab:
Felverjük a tejszínhabot a cukorral és a habkeményítővel.
A tejszínhabot vaníliás krém tetejére kenjük.
A kis tészta lapokat egymás mellé helyezzük a tetejére. Felvágáskor ezek mentén vágjuk.
A Félvér szakács titkos összetevője:
Egy vaníliarúd kikapart belseje nagyon fel tudja dobni a vaníliakrém ízét.
Nekem a Dr Oetker pudingpor jön be csak, a többinek nem olyan jó az íze.
A tejszínhabhoz adjunk keményítőt/habfixálót, mert egyébként pár óra állás után könnyen szétfolyik a teteje.
A tetejére azért kis darabokba rakjuk a tésztát, mert egyébként nem fogjuk tudni jól felvágni és szétnyomjuk a szép sütinket. Ebből kifolyólag a tetejének a mérete változhat, attól függően, hogy mekkora szeletekben szeretnéd tálalni.