Vaníliás meggyes habos élvezet (Vaníliás krémes) recept

Vaníliás meggyes habos élvezet (Vaníliás krémes) recept

  • hétfő, júl 10, 2017
  • by A Félvér szakács, 1061 Views

Hozzávalók

Vanília krém:

  • 2 csomag vaníliás puding
  • 8 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag (vagy teáskanál) vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 vaníliarúd (opcionálisan)

Meggykrém:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál kristálycukor (vagy barna cukor)

Tejszínhab:

  • fél liter tejszínhab
  • 2 csomag (vagy teáskanál) vaníliás cukor

Tészta

  • 2 csomag leveles tészta (bolti, tekercs)

Elkészítése:

Tészta:

Az egyik tésztát kinyújtjuk és egy sütőtepsi tetején egyben megsütjük. (azért a tetején, mert tepsiből nehéz lenne kivenni)

A másik tésztát kinyújtjuk és kisebb téglalapokra vágjuk és úgy sütjük meg a sütőtepsi tetején. (4×8 db kis lapra szoktuk vágni)

Sütés elött a lapokat megszurkáljuk, hogy ne púposodjanak fel nagyon (de ezt nem mindig sikerül, valszeg a tésztán múlik…)

Meggykrém:

A meggybefőtt levét leszűrjük, kisebb edényben el kezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a cukrot és a búzadarát. Forraljuk és besűrítjük. A végén a meggydarabokat is hozzáadjuk. Kicsit hagyjuk kihűlni és langyosan az alsó tésztára kenjük.

Vaníliás krém

A tejben megfőzzük a puding porokat, cukrot és ha van akkor +1 vaníliarúd kikapart magjait. Állandó keverés mellett keményre főzzük a pudingot.

Ezt is hagyjuk kicsit kihűlni. Ha langyos akkor a korábban felolvasztott margarint hozzákeverjük. Langyosan a meggykrém tetejére kenjük.

Tejszínhab:

Felverjük a tejszínhabot a cukorral és a habkeményítővel.

A tejszínhabot vaníliás krém tetejére kenjük.

A kis tészta lapokat egymás mellé helyezzük a tetejére. Felvágáskor ezek mentén vágjuk.

A Félvér szakács titkos összetevője:

Egy vaníliarúd kikapart belseje nagyon fel tudja dobni a vaníliakrém ízét.

Nekem a Dr Oetker pudingpor jön be csak, a többinek nem olyan jó az íze.

A tejszínhabhoz adjunk keményítőt/habfixálót, mert egyébként pár óra állás után könnyen szétfolyik a teteje.

A tetejére azért kis darabokba rakjuk a tésztát, mert egyébként nem fogjuk tudni jól felvágni és szétnyomjuk a szép sütinket. Ebből kifolyólag a tetejének a mérete változhat, attól függően, hogy mekkora szeletekben szeretnéd tálalni.