Zsemlegombóc recept

Zsemlegombóc recept

  • hétfő, jún 18, 2018
  • by A Félvér szakács, 1618 Views

Hozzávalók

  • 3 db zsemle
  • 2 db tojás
  • liszt
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítése:

Zsemléket 1-1.5 cm szeletekre vágjuk. Sütőben megpirítjuk

2 db tojásból, lisztből híg nokedli tésztát készítünk.

Sóval, borssal, izlés szerint petrezselyemmel ízesítjük.

Zsemlekockákat megforgatjuk a híg nokedli tésztában, gombócokat formálunk belőle.

Forró vízben 10 percig főzzük. Mérettől függően.

A Félvér szakács titkos összetevője:

Főzésnél nem elég hogy feljöjjön a tetejére, mert a belseje még nem biztos, hogy megfőtt.