Hamburger recept
Hozzávalók (16 db)
Hamburger buci tészta:
http://afelverszakacs.hu/hamburger-buci-zsomle-recept/
Hamburger hús:
- 1 kg darált marhahús
- 0,5 kg marhahús
- Ha kevesebb húsból csináljuk, akkor 2 rész marha, 1 rész disznóhús.
- 2 dl víz
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Ízesítéshez:
Ízlés szerint:
- paradicsom
- savanyú uborka
- jégsaláta
- sült bacon
- sült hagyma
- sima vöröshagyma
- sajt
- ketchup
- mustár
- majonéz
- hamburger szósz
- barbecue szósz
Elkészítése:
A húsokat a sóval, borssal, szódabikarbónával el kezdjük összedolgozni.
Langyos vizet adunk hozzá, ezáltal sokkal könnyebb lesz összedolgozni, picit lazább lesz.
Ha összekevertük a hozzávalókat, akkor utána nagyjából 15 dkg-os gombócokból húspogácsát gyúrunk.
Felhevített tepsiben, nagyon kicsi olajjal el kezdjük sütni.
Én oldalanként 3-3 percet számolok, de ekkor a közepe medium lesz. Ha szeretnénk jobban átsütni, akkor hegyjunk neki több időt.
Összeállítás:
A kívánt hozzávalókkal ízesítjük a hamburgert.
A Félvér szakács titkos összetevője:
A hozzáadott víz és szódabikarbóna révén sokkal lazább lesz a hús.
Sóval borssal elég a sütés elött is ízesíteni a húst.
Tojás, liszt, hagyma nem kell a húsba!!!