Hamburger recept

Hamburger recept

  • szerda, okt 18, 2017
  • by A Félvér szakács, 921 Views

Hozzávalók (16 db)

Hamburger buci tészta:

http://afelverszakacs.hu/hamburger-buci-zsomle-recept/

Hamburger hús:

  • 1 kg darált marhahús
  • 0,5 kg marhahús
  • Ha kevesebb húsból csináljuk, akkor 2 rész marha, 1 rész disznóhús.
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Ízesítéshez:

Ízlés szerint:

  • paradicsom
  • savanyú uborka
  • jégsaláta
  • sült bacon
  • sült hagyma
  • sima vöröshagyma
  • sajt
  • ketchup
  • mustár
  • majonéz
  • hamburger szósz
  • barbecue szósz

Elkészítése:

A húsokat a sóval, borssal, szódabikarbónával  el kezdjük összedolgozni.

Langyos vizet adunk hozzá, ezáltal sokkal könnyebb lesz összedolgozni, picit lazább lesz.

Ha összekevertük a hozzávalókat, akkor utána nagyjából 15 dkg-os gombócokból húspogácsát gyúrunk.

Felhevített tepsiben, nagyon kicsi olajjal el kezdjük sütni.

Én oldalanként 3-3 percet számolok, de ekkor a közepe medium lesz. Ha szeretnénk jobban átsütni, akkor hegyjunk neki több időt.

Összeállítás:

A kívánt hozzávalókkal ízesítjük a hamburgert.

A Félvér szakács titkos összetevője:

A hozzáadott víz és szódabikarbóna révén sokkal lazább lesz a hús.

Sóval borssal elég a sütés elött is ízesíteni a húst.

Tojás, liszt, hagyma nem kell a húsba!!!